Welcome to the WRR/X Forum

A place to share your passion for the WR250R/X!
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
WR250R/X Forum

Share | 
 

 Not starting

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LaMoto




PostSubject: Not starting   Thu Jun 01, 2017 7:04 am

I fell with my wr250x on my right side. The bar was bend and after i fell it did turn on and also the speedometer worked. Eventually the cops passed by and they called a towing truck. After a day i went to check on the bike and it didnt start at all. The meter doesnt work no starting noise but the fuel pump primes and you can also hear the buzzing noice from the ecu. Now i am almost 3 weeks further and cant find anything. Everything is plugged in, all fuses are good. The horn doesnt work but the indicator does work and it also shows on the speedometer. Now i am clueless and dont know what to do! Please help me
Back to top Go down
johnkol




PostSubject: Re: Not starting   Thu Jun 01, 2017 9:18 pm

Does the starter crank? If not, do you have a way of charging the battery?
Back to top Go down
LaMoto




PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 2:27 am

The starter doesn't crank and when you push the button there is no clicking sound from the solenoid. I changed the whole start button console but its still the same. Battery is fully charged
Back to top Go down
rsteiger

avatar


PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 10:21 am

Is the kickstand interlock switch working? You may want to test that to make sure it is working.

Also I would check the tip over switch under seat. For awhile mine did not appear to work - the bike would tip over and keep running. I pulled the switch and shot some WD40 into it and it started to work again.

Do you have a Shop Manual for the bike?

Is this your first motorcycle?
Back to top Go down
LaMoto




PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 11:10 am

Hey rsteiger. The switches are working. I think it has to do something with a mass because of the electronics going haywire. But just like an old bikr i cant find a mass wire connected to the frame. This is my 3rd bike. I am not an expert at all but have worked quitte a few motorcycles but this i cant figure out at all. At first i thought maybe someone pulled a plug so the dealer could charge me extra to fix that. But i checked every plug every fuse nothing? I did found someone at this forum who had the same problem but he fixed it without knowing how ahah (damn me) he got a spark at the starter relais and with that everything started working. I did tried to follow his steps in hoping i also get that spark and fix everything but nothing
Back to top Go down
Jens Eskildsen




PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 2:09 pm

Check the mainfuse on the starterrelay, to the right of the battery.
Back to top Go down
LaMoto




PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 2:37 pm

Also good...
Back to top Go down
rsteiger

avatar


PostSubject: Re: Not starting   Fri Jun 02, 2017 3:11 pm

There is also an electrical connector behind the radiator that has been know to come undone at times:

http://wr250rforum.forumotion.com/t5549-bike-won-t-start-try-this

If it is not that and you have checked everything else then it is time to take it to a shop.
Back to top Go down
Jens Eskildsen




PostSubject: Re: Not starting   Wed Jun 07, 2017 11:22 am

Oh yes, that could very well be it aswell.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Not starting   

Back to top Go down
 
Not starting
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Non starting K100 after 5 years unused.
» Im having trouble starting my 14 hp I/C OHV motor.
» K100 starting problem
» Difficult Starting/ erratic low speed running
» Small Medium Room Available Starting from 1st June 2011

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome to the WRR/X Forum :: Technical :: What Broke?-
Jump to: