Welcome to the WRR/X Forum

A place to share your passion for the WR250R/X!
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
WR250R/X Forum

Share | 
 

 10 amp fuse.......again

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
flo




PostSubject: 10 amp fuse.......again   Mon Mar 01, 2010 4:31 am

Hello team.
Went to start the bike this morning for work and no electrics - again.
Quick check of the fuses showd the 10 amp had blown - again.
Any folks had the 10 amp fuse blow repeatedly?
All was working fine over the weekend, not ridden, just checking the CO and idle speed on the taco.

Regards,
flo
Back to top Go down
SheWolf
Alpha Rider
avatar


PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   Mon Mar 01, 2010 10:35 am

Yep...turned up a wire that had managed to touch the frame and shorted out. Try going over what you can (hopefully you won't have to rip the whole slab of plastics off, but you might) to see if you can find it. I found mine in behind the headlight cluster where it had touched the steering head.

_________________
A wolf's voice echoed down the mountain 'Share the bounty of the hunt with your brothers and sisters, and forever be strong and free.'
Back to top Go down
flo




PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   Mon Mar 01, 2010 10:55 am

Thank you SheWolf.
A month or so before I fiddled with the back light I had changed bars and therefore touched the switches.
Maybe I'll start there.

Cheers,
flo
Back to top Go down
bash3r

avatar


PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   Fri Mar 05, 2010 1:14 am

yeah.. definitely sounds like somethings getting grounded and blown that fuse.... track that down before you get out on the trail!
Back to top Go down
hamish54




PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   Mon Mar 15, 2010 11:19 pm

I had the same problem after using the wire that used to power the license plate lamp to power an accesory plug. Sure enough I had grounded out the wire without knowing it. Solved the problem by using one of the unused fuse spaces to power the plug.

Sobering to think that this 10 amp fuse not only powers the lighting but also the ignition........

bill
Back to top Go down
simmons1

avatar


PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   Sat May 16, 2015 12:57 pm

This is an old thread, but my bike has now blown the 10 amp fuse twice.

The funny thing is after letting the bike sit for a while, I can replace the fuse and it starts up again.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 10 amp fuse.......again   

Back to top Go down
 
10 amp fuse.......again
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Newbie - `fuse
» PCM Fuse Security System
» Power Seats/Power Mirrors Fuse/Circuit Breaker
» Left Rear Cover Removal - Pictorial (Main Fuse Access)
» MAIN FUSE TESTING

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome to the WRR/X Forum :: Technical :: General Maintenance Discussion-
Jump to: